Nyt seniorbofællesskab i Helsingør


Thora Arkitekterne

Der findes groft sagt to måder at etablere et seniorbofællesskab på. Den ene består i, at en kommune, et byggefirma eller et boligselskab tager initiativ til at opføre et bofællesskab. Den anden måde består i, at en gruppe borgere – typisk de kommende beboere – selv tager initiativet.

Det er som regel sværere for borgerne end for de professionelle aktører at få deres projekter realiseret. Især hvis de ønsker, at deres bofællesskab skal etableres som almene boliger. Men det er ikke umuligt. Et godt eksempel herpå er den borgergruppe i Helsingør, der med formanden Ole Nøhr i spidsen i november 2013 fik byrådets opbakning til opførslen af et seniorbofællesskab ved Hellebo Park.

Projektet befinder sig endnu i den tidligere planlægningsfase, men beboerne forventes at kunne flytte ind i 2015. Du kan læse mere om det kommende seniorbofællesskab i Helsingør på borgergruppens hjemmeside

 

 

Copyright © SENIORBOLIGEN.DK