Borgergruppe arbejder på bofællesskab i Hobro


Individuelt bofællesskab

 

 

Seniorbofællesskab på vej i Hobro

For et års tid siden hørte Ruth Pilegaard Olsen fra Hobro et radioprogram om seniorbofællesskaber. Det fik hende til at tænke på, at det måtte være fantastisk at leve i et boligmiljø med et stærkt fællesskab og nogle naboer, man kunne dele sin hverdag med. Derfor besluttede hun sig for at undersøge muligheden for at etablere et bofællesskab for ældre i sin hjemby.

 

Stor interesse

Det gik hurtigt op for Ruth Olsen, at hun ikke var ene om at synes, at det var en god idé at lave et seniorbofællesskab i Hobro. Det samme gjorde flere af hendes bekendte, som hun fik smittet med sin entusiasme. Herefter kom tingene op i tempo, og der blev holdt to velbesøgte møder på Hobro Bibliotek, hvor spørgelysten var stor og levende.

Møderne gav Ruth Olsen og flere af de fremmødte mod at gå videre med projektet. I dag er man kommet så langt, at der er indledt forhandlinger om købet af en attraktiv byggegrund, der både ligger bynært og naturskønt. En sjælden kombination.

 

Plads til nye beboere

Ruth Olsen og de andre medlemmer af borgergruppen satser på at få opført et bofællesskab med 15-20 boliger og et fælleshus, men det er endnu uafklaret, om boligerne skal opføres som ejer-, andels- eller lejeboliger. Det er en beslutning, der først skal træffes lidt længere fremme i projektet, der samlet set forventes at ville tage to-tre år.

Borgergruppen i Hobro kan i skrivende tegne sig for otte boliger. Der er derfor stadig god plads til, at interesserede kan nå at hoppe med på vognen. De nye kan også sagtens nå at sætte deres præg på tingene, fordi projektet endnu befinder sig i opstartsfasen.

Copyright © SENIORBOLIGEN.DK