Spring til indhold

Boligorganisationer

  • af

Nedenfor kan du finde henvisninger til nogle af de boligorganisationer, der har erfaring med seniorbofællesskaber. Boligorganisationerne deltager typisk i projekterne helt fra begyndelsen. Det vil sige, at de både fungerer som projektudviklere, byggeadministratorer og efterfølgende administrerer de pågældende seniorbofællesskaber.  

 

DOMEA

Domea er Danmarks tredjestørste bygge- og boligadministration. Domea administrerer i alt ca. 36.000 almene boliger i hele Danmark. Boligerne ejes af omkring 125 lokale selvstændige boligorganisationer med egen identitet. Fordeling af boliger: 24.500 Familieboliger. 7.500 Ældreboliger. 2.000 Ungdomsboliger. Domea administrerer adskillige seniorbofællesskaber rundt om i landet fx i Haderslev, Løgumkloster og Nykøbing Falster. Domea har arbejdet med seniorbofællesskaber siden midten af 1990′erne, hvor bygge- og boligadministrationen etablerede sit første seniorbofællesskab i Munkebo i samarbejde med forbrugerorganisationen Boligtrivsel i Centrum. Du kan læse mere om Domea på hjemmesiden her.

 

OK-FONDEN

OK-Fonden har etableret 40 seniorbofællesskaber i Jylland og på Fyn og Sjælland. Langt størstedelen er opført som almene boliger, men enkelte bebyggelser er etableret som andelsboliger. OK-Fonden har arbejdet med seniorbofællesskaber siden midten af 1990’erne og har stiftet en forening for de seniorbofællesskaber, som organisationen administrerer. Du kan se en liste over OK-Fondens seniorbofællesskaber her og søge yderligere oplysninger om på den samme hjemmeside.

 

DAB

DAB har ligesom de ovennævnte boligorganisationer beskæftiget sig med seniorbofællesskaber siden midten af 1990’erne, hvor boligorganisationen etablerede sit første bofællesskab i Bramsnæs. DAB’s seneste seniorbofællesskab ligger i Høje Søborg og er fra 2006. Du kan læse mere om DAB og organisationens seniorbofællesskaber her.

 

KAB

KAB er en administrationsorganisation og er ejet af en række boligorganisationer i det storkøbenhavnske område. KAB administrerer seniorbofællesskaber i blandt andet Rødovre, Brønshøj og Egedal Kommune. KAB er i skrivende stund i færd med at etablere et seniorbofællesskab i Farum Midtpunkt. Det forventes, at der i løbet af et par år vil blive opført endnu et. Du kan se en oversigt KAB’s i alt otte seniorbofællesskaber her.

 

LEJERBO

Lejerbo var med til at etablere Danmarks første seniorbofællesskab tilbage i 1987, og boligorganisationen har således lang tids erfaring med boformen. Lejerbo har i årenes løb været med til at etablere over tyve seniorbofællesskaber. Du kan se en liste over Lejerbos seniorbofællesskaber her og søge yderligere oplysninger om Lejerbo på den samme hjemmeside.

 

 

 

 

 

Som alle andre hjemmesider, anvender vi cookies her på seniorboligen.dk.