Spring til indhold

Find et bofællesskab

  • af

Der findes ingen komplet liste over alle seniorbofællesskaber i Danmark. Det tætteste man kommer, er Ældre Sagens database over bofællesskaber. Databasen findes på Ældre Sagens hjemmeside, hvor den kaldes ”Bofællesbasen”. Vær opmærksom på, at databasen ikke er blevet opdateret i flere år.

Nogle boligselskaber har lister over deres seniorbofællesskaber, som man kan finde på deres hjemmeside. Det gælder blandt andre Lejerbo og OK-Fonden, der tilsammen administrerer over 50 seniorbofællesskaber. Bebyggelserne ligger over hele landet.

Det kan også være vanskeligt at finde bofællesskaber, der er opført som andelsboliger, fordi de heller ikke optræder samlet på nogen hjemmeside. Hvis man bor i Aarhus-området kan man dog med fordel kigge på hjemmesiden www.planlaegningsgruppen.dk . Bag hjemmesiden står arkitekt Jette Frost Larsen fra Skanderborg, der har medvirket til etableringen af 40 seniorbofællesskaber, hvoraf de fleste er andelsboliger. Alle bebyggelserne er oplistet på hjemmesiden.

Flere og flere seniorbofællesskaber får også deres egen hjemmeside. Men de kan være vanskelige at finde. Det bliver ikke nemmere af, at nogle beboergrupper ikke bryder sig om betegnelsen seniorbofællesskab, men i stedet bruger ord som senior-andelsboliger. Som regel er der ingen forskel, idet også disse bebyggelser har fælleshus og en samværsform, der ikke adskiller fra bebyggelser, der kalder sig seniorbofællesskaber.

Der er områder af landet, hvor der er meget dårlige muligheder for at finde et seniorbofællesskab, fordi der ikke er bygget nogle eller kun ganske få. Det gælder typisk for de såkaldte udkantsområder som Vestjylland, Nordjylland, Sønderjylland, Møn og Lolland-Falster.

Som alle andre hjemmesider, anvender vi cookies her på seniorboligen.dk.