Spring til indhold

Venskaber

  • af

Graf1En af de oprindelige ambitioner med seniorbofællesskabet var at skabe en boform, der sikrede, at beboerne fik et stærkt socialt netværk i alderdommen. Det er vigtigt, fordi et godt og forgrenet netværk nedsætter risikoen for ensomhed, utryghed og kedsomhed.

Et langt stykke hen ad vejen synes seniorbofællesskaberne at have indfriet ambitionen. Således fortæller 88 procent af beboerne, at de har fået nye venner eller meget gode bekendte blandt naboerne.

39 procent af beboerne fortæller desuden, at syv eller flere af naboerne er deres venner eller meget gode bekendte, mens 31 procent beskriver fire til seks af naboerne som venner eller meget gode bekendte. Flertallet af beboerne har altså et godt netværk lige udenfor deres hoveddør.

Der er mange eksempler på, at ikke mindst enlige beboere har knyttet nære bånd til en eller flere af naboerne. Det betyder blandt andet, at man tager på ferie eller højskoleophold sammen med en eller flere af de naboer. Der er også et par eksempler på, at enlige beboere er blevet et par.

Otte procent af beboerne fortæller, at de kun har en eller slet ingen venner eller gode bekendte blandt naboerne. Blandt disse er uden tvivl nogle af de beboere, der fra starten var mest interesseret i at få en ny bolig og ikke interesseret i samværet med naboerne.

Som alle andre hjemmesider, anvender vi cookies her på seniorboligen.dk.