Spring til indhold

Trygt naboskab

  • af

Seniorbofællesskabet blev opfundet en gruppe enlige kvinder i København i 1980’erne, der ønskede at skabe en mere tryg boform for ældre. Den ambition lever bofællesskaberne op til. Således fortæller hele 98 procent af beboerne, at de føler sig trygge ved at bo i bofællesskab. Det er et højt tal, der – også hvis man medregner de beboere, der ikke besvarede spørgeskemaet – vidner om, at seniorbofællesskaberne “leverer varen”, når det gælder beboernes tryghed.

Hvorfor føler beboerne sig trygge? Det er der flere årsager til. En af dem er, at mange beboere simpelthen synes, at det er trygt at bo i et overskueligt boligmiljø, hvor alle kender alle. Mange fortæller således, at de har det som om, at de bor i en lille, hyggelig landsby.

Men den vigtigste årsag til den høje grad af tryghed er nok, at beboerne generelt passer godt på hinanden og udviser stor hjælpsomhed overfor naboerne. De fleste er også meget opmærksomme på naboens velbefindende. Mange beboergrupper har også en aftale om, at man banker på hos sin nabo, hvis man fornemmer, at noget er galt som fx at gardinerne ikke er trukket fra sidst på formiddagen. I de fleste seniorbofællesskaber er det med andre ord nærmest utænkeligt, at en beboer kan ligge alvorligt syg i sin bolig, uden naboerne lægger mærke til det.

730B5619senior_mårslet

Det giver også tryghed, at man kan tage på ferie i vished om, at naboerne holder øje med huset eller lejligheden, mens man er væk. Der vil som regel også være flere naboer, der tilbyder at tømme postkassen og vande blomsterne, når man er bortrejst.

Som alle andre hjemmesider, anvender vi cookies her på seniorboligen.dk.